***آبهای پاک***

اقتصاد مقاومتی، اقدام وعمل

نويسنده :مطهره زمانی
تاريخ: دو شنبه 20 ارديبهشت 1395 ساعت: 15:54

 

 

موضوع: ,
نويسنده :مطهره زمانی
تاريخ: دو شنبه 20 ارديبهشت 1395 ساعت: 15:49

 

 

 

 

 

 

 

 

موضوع: ,
نويسنده :مطهره زمانی
تاريخ: دو شنبه 20 ارديبهشت 1395 ساعت: 15:40

 

ایران کشوری خشک و کم آب است که با توجه به رشد جمعیت و منابع محدود آب، باید راهکارهای مناسبی برای استفاده بهینه از منابع، اجرا کند. با توجه به اینکه بخش اعظم کشور را مناطق کم آب دربر گرفته و جمعیت قابل توجهی در این مناطق زندگی می کنند، روش های نوین استفاده صحیح و حتی استفاده مجدد، می تواند برای توسعه مناطق فوق مفید باشد. بر خلاف روش های کوتاه مدت، استفاده مجدد از آب خاکستری بخش مهمی از مشکل جوامع را حل می کند و در آینده های دور به عنوان روشی ضروری و غیرقابل تغییر باقی خواهد ماند .
آب خاکستری، مجموعه ای از فاضلاب های ظرفشویی، دستشویی و حمام می باشد و می تواند با ایجاد ساز و کاری جدید، برای آبیاری فضاهای سبز مجتمع ها (و یا حتی استفاده های خاص در داخل منزل همچون آب سرویس بهداشتی و غیره) مورد استفاده قرار گیرد. استفاده مجدد از آب خاکستری باعث کاهش مصرف آب های سطحی و زیرزمینی می شود. آب خاکستری، 50 تا 80 درصد فاضلاب شهری را تشکیل می دهد .
سیستم های استفاده مجدد از آب خاکستری از روش های کم هزینه دستی تا روش های تصفیه ثانویه که توانایی حذف روغن، چربی ها و مواد جامد را دارد، گسترده است. سیستم تصفیه اولیه شامل یک یا چند تانک رسوب گیر است که با حدف مواد جامد و روغنی به کمک یک صافی، آب خاکستری را به منظور آبیاری آماده می کند. این سیستم ها کاملا اقتصادی و به صرفه می باشند و از سیستم آبیاری زیرسطحی استفاده می شود. در سیستم های تصفیه ثانویه، روغن، چربی و ذرات جامد بیشتری حذف می شود و می توان از سیستم آبیاری سطحی و زیرزمینی استفاده کرد .
موفقیت یک سیستم استفاده مجدد از آب خاکستری، بستگی زیادی به تلاش های فردی برای نگهداری از آن دارد. یک سیستم نصب شده آب خاکستری، مسئولیت هایی را به عهده صاحب خانه یا بهره بردار مبنی بر نگهداری صحیح سیستم مطابق دستورالعمل شرکت تولید کننده می گذارد. مصرف کننده باید مطمئن شود که سیستمی که از آن نگهداری می کند، در تمام زمان ها کاملا صحیح کار می کند و در صورت بروز خطا و مشکل، باید در اسرع وقت حل شود .

 


(azaleftabe.rozblog.com) منبع : سایت از الف تا ب

 

 

 

 

موضوع: ,
نويسنده :مطهره زمانی
تاريخ: دو شنبه 20 ارديبهشت 1395 ساعت: 15:26

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

موضوع: ,
نويسنده :مطهره زمانی
تاريخ: دو شنبه 20 ارديبهشت 1395 ساعت: 14:56

 

همراهان گرامی وبلاگ آبهای پاکچشمک،

از اونجایی که نویسنده وبلاگ ساکن آراماستان سرسبز گلستانآرام هستش،

براتون تصاویری از سایت آب و فاضلاب استان گلستان به همراه لینک اون رو در ادامه گذاشتم تا با خدمات اون آشنا بشین:

 

 

سایت شرکت آب و فاضلاب استان گلستان

abfagolestan.ir

 

 

سایت شرکت آب و فاضلاب استان گلستان

abfagolestan.ir

 

 

سایت شرکت آب و فاضلاب استان گلستان

abfagolestan.ir

 

 

سایت شرکت آب و فاضلاب استان گلستان

abfagolestan.ir

 

دوستان اگر شما معرفی سایت آب و فاضلاب استان دیگری رو هم خواستین، در بخش نظرات مطرح کنید تا اونو برای شما در وبلاگ قرار بدم.

 

موضوع: ,
نويسنده :مطهره زمانی
تاريخ: دو شنبه 20 ارديبهشت 1395 ساعت: 14:52

نشست زمین در اثر خالی شدن منابع آب زیرزمینی به وجود می آید:

 

موضوع: ,
نويسنده :مطهره زمانی
تاريخ: یک شنبه 19 ارديبهشت 1395 ساعت: 16:4

 

 

 

روش آبیاری قطره‌ای سالیان دراز در فرانسه و در کشورهای دیگر برای آبیاری در گلخانه‌ها مورد استفاده بوده است. در ایران این روش در دهه پنجاه ابداع شد و سطوح بزرگی با این روش آبیاری شدند ولی با مرور زمان مزایا و معایب این روش مشخص شد. هزینه‌های زیاد و تکنیک‌های نسبتا پیشرفته این روش و نمکها و مواد جامد معلق در آبهای ایران از معایب آبیاری قطره‌ای بوده و باعث شده که کشاورزان کمتر از این روش آبیاری استفاده کنند ولی این دلیل نیست که روش آبیاری قطره‌ای را مطرود بدانیم و در پی رفع معایب آن باشیم.

تشکیلات آبیاری قطره‌ای

منبع آبی ، موتورپمپ ، سیکلون ، فیلترشن ، تانک کود ، مرکز کنترل ، فیلترتوری ، لوله اصلی ، لوله آبرسانی ، لوله‌های جانبی یا لوله‌های فرعی ، قطره چکان.

طرز کار شبکه آبیاری قطره‌ای

آب توسط پمپ از منبع آب به داخل شبکه پمپ شده و ضمن عبور از سیکلون ، شن و مواد خارجی خیلی درشت آن ته نشین می‌شود. در فیلتر بقیه مواد جامد معلق در آب گرفته می‌شود. بخشی از آب وارد تانک کود شده با حل مقداری کود در آب این محلول از انتهای دیگر تانک خارج و مجددا وارد جریان اصلی آب می‌گردد. آب پس از عبور از فیلترتوری وارد لوله‌های توزیع کننده شده و مرکز کنترل این مجموعه را هماهنگ می‌کند. در حال حاضر این روش آبیاری برای محصولات گران قیمت اقتصادی بوده و گیاهان گلخانه‌ای و کلیه گیاهانی که کشت آن زیر پلاستیک صرفه اقتصادی داشته باشد امکان پذیر است. ولی برای غلات ، حبوبات ، گیاهان علوفه‌ای و سایر محصولاتی که قیمت آن پائین است صرف نمی‌کند.

انتخاب قطره چکان

انتخاب قطره چکان مهمترین کاری است که در یک شبکه آبیاری قطره‌ای باید انجام گیرد. انتخاب صحیح باعث می‌شود که هزینه‌های نگهداری به مقدار زیاد کاهش می‌یابد و زیانهای ناشی از مسدود شدن مجرا (هزینه تعویض قطره چکان ، آبیاری نشدن بوته‌هایی که قطره چکان آن بند آمده و در نتیجه کاهش محصول) در بر خواهد داشت.

انواع قطره چکانها

ساده‌ترین قطره چکان لوله‌ای است که در طول آن بفواصل مختلف روزنه‌های بسیار ریزی ایجاد شده و آب از این روزنه‌ها خارج می‌شود.

1-قطره چکان دکمه‌ای

این قطره چکانها کوچک بوده و دارای دهانه کوچکی به قطر کمتر از یک میلیمتر هستند. با سوراخ کردن لوله‌های آبرسانی فرعی این قطره چکانها در آن سوراخها قرار می‌گیرند. آب از دهانه وروی داخل قطره چکان شده و پس از طی بدنه از دهانه خروجی آن به سطح خاک می‌چکد. از مزایای این قطره چکان ارزانی قیمت آن و سرعت نصب و ساده بودن کار با آنهاست.

2-قطره چکان با مجرای طولانی

این نوع قطره چکان در مسیر لوله فرعی قرار گرفته و آب از دهانه ورودی وارد قطره چکان شده و پس از طی مسیر مارپیچ طولانی از دهانه خروجی خارج می‌گردد. عیب عمده این قطره چکان احتمال مسدود شدن مسیر در اثر رسوبات نمکی و یا ذرات جامد معلق در آب می‌باشد. این قطره چکان قابل تعمیر نبوده و در اثر انسداد مجرا باید با آب اسید شسته و یا تعویض شود.

3-قطره چکان صفحه‌ای

‌این قطره چکان از چند صفحه منطبق بر هم تشکیل شده بطوریکه هر صفحه دارای دیواره عرضی عمودی بر صفحات است. آب در مسیر خود ‌این دیواره‌های عرضی را دور زده و از سوراخ انتهایی به صورت قطره خارج می‌شود. مجموعه این صفحات روی هم قرار گرفته و به قطره چکان شکل صندوقی کوچکی می‌دهد.

4-قطره چکان چند دهانه‌ای

برای آبیاری درختان در باغهای میوه اجبارا از قطره چکانهایی که با فشار زیادتر و با چند دهانه خروجی آب را به پای درخت برسانند استفاده می‌شود. به هر یک از دهانه‌ها لوله باریکی وصل شده و آب را تا فاصله چند متری منتقل می‌نماید. بدین ترتیب با یک یا دو قطره چکان می‌توان نسبت به آبیاری یک درخت اقدام نمود. تعداد این خروجی‌ها از 5-1 متغیر است.

تجمع نمک در آبیار ی قطره‌ای

آب آبیاری دارای مقداری نمک محلول است که ممکن است موجب مسدود شدن مجرای قطره چکانها شود. بعضی وقتها هم این نمکها همراه آب آبیاری وارد منطقه ریشه‌ها شده و زیان فراوانی به گیاه وارد می‌سازد. برای شست و شوی این نمکها به دو روش عمل می‌کنند:

  • در زمستان از آب رودخانه‌ها و یا جریانهای سطحی حاصله از بارندگی یا آبهای اضافی موجود در منطقه برای شست و شوی نمکهای فوق استفاده می‌شود.

  • هر دو سال یکبار زمینهای آبیاری قطره‌ای را با روش کرتی کشت و آبیاری می‌کنند.

 

موضوع: ,
نويسنده :مطهره زمانی
تاريخ: شنبه 18 ارديبهشت 1395 ساعت: 18:53

 

 

صرفه‌جویی آب در قرآن و روایات اسلامی

در مورد مسلمانان در حفاظت و صرفه‌جویی در صرف این ماده با ارزش نیاز به ایجاد فرهنگ جدیدی نیست چرا كه رعایت همه این موارد در تعالیم مقدس اسلامی گنجانده شده است و آنان موظف به اجرای آنها می‌باشند. در آموزه‌های زندگی‌ساز اسلام، اسراف كلاً ممنوع است و این ممنوعیت همه ابعاد زندگی انسان را فرا می‌گیرد یعنی همه مردم در تمام شئون و در هر زمان و مكان موظفند اصل عدم اسراف را رعایت كنند. نعمتهای الهی امانتهایی هستند كه خداوند برای رشد و تعالی انسانها در اختیار آنها نهاده است پس بهره‌برداری از نعمتها باید همسو با اوامر الهی و در جهت سعادت جاودانی انسان باشد. پیامبر اسلام (ص) می‌فرمایند: «در مصرف آب باید صرفه‌جویی كرد حتی اگر به وفور یافت شود چرا كه حیوانات نیز حق استفاده از این آب را دارند». درسی كه از فرمایش آن حضرت می‌توان گرفت این است كه انسانها باید از نیازهای آبی دیگر مصرف‌كنندگان آگاه باشد و این باور، یعنی همان توسعه پایدار. برای نیل به این هدف باید پایگاه‌های ارتقاء آگاهی عمومی تشكیل شوند و باورها و ارزشهای دینی مصرف‌كنندگان مسلمان را متوجه این مطلب مهم سازند.

صرفه‌جویی مفهوم ثابت‌شده‌ای در تعالیم اسلامی است. صرفه‌جویی، راه جاودانی است كه باید در سراسر زندگی انسان انجام شود نه به عنوان یك راه حل موقت برای كم‌آبی یا وضعیتهای اضطراری بلكه باید در همه مواقع (خوب و بد) انجام شود. دین اسلام بر ارضای مقتضی نیازها و خواسته‌های فردی و گروهی تاكید دارد اما از اسراف كردن نهی فرموده است.

آیات قرآن و احادیث فراوان، با تعبیرهای گوناگون، اسراف و زیاده‌روی در هر كاری را به طور عام و در مورد آب، به طور خاص، مورد نكوهش و مذمت قرار داده است. قرآن كریم دو عبارت صریح راجع به صرفه‌جویی آب و مدیریت تقاضا دارد: اول اینكه منابع آب ثابت (معین) است (و آن خدایی كه از آسمان آبی به قدر و اندازه نازل می‌كند...)[1] و ثانیاً در مصرف آب نباید اسراف شود (از نعمتهای خدا بخورید و بیاشامید و اسراف مكنید كه خدا مسرفان را دوست ندارد)[2].

از نظر اسلام  دور ریختن بقیه ظرف آبی كه قابل استفاده باشد، بخصوص در جایی كه آب نایاب است و به آن مقدار رفع نیازمندی می‌گردد، حرام است. امام صادق (ع) فرموده‌اند: «صرفه‌جویی كاری است كه خداوند آن را دوست می‌دارد و اسراف عملی است كه خداوند از آن بیزار است حتی دور ریختن هسته میوه زیرا آن هسته برای كاری همچون كاشتن مفید است و نیز دور ریختن باقیمانده آب آشامیدنی نیز اسراف است.»[3] همچنین می‌فرمایند: «كمترین درجه اسراف ریختن آب اضافی، پوشیدن لباس مهمانی در منزل و دور انداختن هسته خرماست.»[4]

در دین مبین اسلام حتی از اسراف كردن آب در وضو گرفتن و غسل كردن نهی شده است. عبدالله بن عمرو می‌گوید: «رسول اكرم (ص) از كنار سعد می‌گذشت در حالی كه او مشغول وضو گرفتن بود پیامبر پرسیدند: این عمل اسراف نیست؟ سعد گفت: آیا در آب وضو هم اسراف است؟ حضرت فرمودند: بله اگر چه وضو گرفتن در آب رودخانه‌ای باشد.»[5]. رسول اكرم (ص) در جایی دیگر فرمودند: «برای وضو یك مد (سه‌چهارم لیتر) و برای غسل یك صاع (3 لیتر) آب كافی‌ است و به زودی بعد از من مردمی می‌آیند كه این مقدار آب را ناچیز می‌شمارند پس آنها بر خلاف سنت و روش من عمل می‌كنند در حالی كه آن كسی كه بر سیره و روش من ثابت‌قدم باشد در بهشت برین در كنار من می‌باشد». امام باقر (ع) می‌فرمایند: «پیامبر خدا (ص) با یك مد آب وضو می‌ساخت و با یك صاع آب غسل می‌كرد.»[6]. امام صادق (ع) نیز فرمودند: «اگر آب فراوان دارید وضو را به نیكویی و پرآب بساز و گرنه مقدار كمی آب برای تو كافی‌است.»[7]

با توجه به روایات فوق (كه روش منطقی معصومین برای مصرف پایدار آب را نشان می‌دهند) اسراف و زیاده‌روی از صفات زشت و ناپسند و مورد غضب خداوند است[8]؛ مخصوصاً اسراف در مصرف مایه حیات انسانها، حیوانات و گیاهان (آبی كه در نظر هوشیاران عالم، یك قطره آن برابر یك قطره خون می‌باشد). با وجود این احادیث روشن، جای بسی تعجب است كه در كشورهای برجسته اسلامی، صرفه‌جویی در مصرف آب ارتقاء نیافته است. پیشوایان مسلمانان باید تعلیمات لازم را به مردم بدهند. تعالیم اسلامی در مورد صرفه‌جویی آب باید در استراتژیهای مدیریت تقاضای كشورهای اسلامی گنجانده شود. این امر می‌تواند با برنامه‌های تعلیمی از طریق مساجد یا رسانه‌های عمومی انجام شود. در پاكستان با كار مشترك فرهنگی كه به كمك امام جمعه شهرها، پیشوایان محلی و دانش‌آموزان مدارس مذهبی انجام شد نتایج بسیار جالبی به دست آمد: تعداد معترضین در مورد كمبود آب، در شهرها 32% و در بخش آبیاری 26% كاهش یافت. مهمترین پیامی كه در نماز جمعه و مساجد منتشر شد این بود كه «خوردن حق آب دیگران یك گناه و از نظر اخلاقی زشت است». البته باید توجه شود كه سیستم آموزش باید سراسری باشد و فقط به مدرسه و مساجد ختم نشود بلكه برنامه‌ها باید با همكاری مشترك وزارتخانه‌های نیرو، ارشاد و آموزش‌وپرورش تهیه شود.



[1] - زخرف 11

[2] - اعراف 31 و همچنین در آیه 27 سوره اسراء مسرفین و مبذرین، برادران شیاطین و  در آیه 43 سوره مؤمن، اسراف‌كنندگان اهل آتش معرفی شده‌اند. 

[3] - كافی ج4

[4] - بحارالانوار ج 71 ص 346 و كافی ج4 ص 50

[5] - سنن ابن ماجد

[6] - تهذیب‌الاحكام 

[7] - تهذیب‌الاحكام

[8] - خداوند در آیه 43 سوره مؤمن می‌فرماید: «اسراف‌كنندگان اهل آتش‌اند». به استناد این آیه، اسراف از جمله گناهان كبیره است، زیرا ملاك گناهان كبیره وعده بر عذاب است.

 

منبع: www.abfa-qom.com

موضوع: ,
نويسنده :مطهره زمانی
تاريخ: شنبه 18 ارديبهشت 1395 ساعت: 18:37

با عرض سلام مجدد خدمت همراهان وبلاگ فرهنگی علمی آبهای پاک؛

در این مطلب میخوام شما رو با تکنولوژی پیشرفته ای که تازگی ها اختراع و ثبت شده آشنا کنم.

دستگاه هوشمند شستشوی آب اس میکس این « smixin »

کمترین مصرف آب و زمان رو برای شستن دستها تلف کنید!

سایت www.smixin.com مرجع این دستگاه هوشمنده که تاکنون توضیح دقیقی درباره این دستگاه و چگونگی کار اون نداده و تنها چند کلیپ در اختیار کاربران سایت قرار داده که به کمک اونها تا الان تونسته فروش دستگاهش رو تا حد چشمگیری افزایش بده.

یکی از اون کلیپ ها رو براتون میذارم.

اما قبل از اون یه نکته؛

این مطلب جهت آگاهی کاربران وبلاگ هست تا نشون بدیم که در همه جای دنیا برای کاهش مصرف آب داره فکر میشه و فقط جمهوری اسلامی ایران نیست که با مشکل کمبود آب مواجهه.

باز هم میگم تبلیغات هایی که در وبلاگ گذاشته میشه در اثر معامله با طرف تبلیغ نیست! و کاملا داوطلبانه و جهت حمایت از طرح های کاهش مصرف آب هستش.

حالا کلیپ زیر رو تماشا کنید:

  

موضوع: ,
نويسنده :مطهره زمانی
تاريخ: شنبه 18 ارديبهشت 1395 ساعت: 18:17

حالا میخوام براتون پست تبلیغاتی بذارم.خنده

تازگی ها دوش آب های کم مصرف برای حمام زیاد شدن که یکی از پرچمداران اونها که کاملا آرامایرانیآرام هم هست، دوش حمام سارینا است.

در اینجا چند تصویر از این دوش رو گذاشتم اما اگه از خود سایت سارینا بازدید کنین خیلی بهتر متوجه کیفیت اون میشین.

استفاده از دوش های کم مصرف یکی از راه های کمتر مصرف کردن آب هست که بنده تا بحال تجربه اش نکردم.خنده

امیدوارم به کار بستنش مفید باشه.

راستی تبلیغات فقط صرف آموزش راه و روش صرفه جویی آب هست. وبلاگ ما بابت این تبلیغ داوطلبانه، هیچ مبلغی از سایت سارینا دریافت نکرده است.لبخند

سایت سارینا دوش

sarinadoush.ir

 

 

سایت سارینا دوش

sarinadoush.ir

 

 

سایت سارینا دوش

sarinadoush.ir

 

موضوع: ,
صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد
شعار این وبلاگ: نجات آب، نجات زندگی

  • ماوس بیسیم گوشی

  • تبادل لینک هوشمند

    برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ***آبهای پاک*** و آدرس cleanwaters.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







 RSS 

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت: